"Een van de rijkste weken uit mijn leven."

~ Hugo ~

"Ik voel me heel bevoorrecht dat ik dit heb meegemaakt."

~ Annelie ~

Wil jij stilstaan bij wat er echt toe doet? Alle verplichtingen en verwachtingen even achter je laten en tot de kern komen?
Ga dan mee naar de wilde westkust van Schotland. Op deze reis boor je inspiratiebronnen aan die je ook weer mee naar huis zult nemen. Filosofie, landschap en ontmoeting komen samen. Een unieke kans om je horizon te verbreden, van de schitterende natuur te genieten en echt met anderen in gesprek te raken.
Voor treinreizigers bied ik voordelige ECO-Totaalpakketten aan.

Data 2024: eerste helft september.

"Een heel bijzondere ervaring om in een onwaarschijnlijk mooie omgeving tijd en aandacht te hebben voor gesprekken die er toe doen.

Hoewel het programma ogenschijnlijk “druk gevuld” is, ben ik nog niet eerder zo ontspannen en uitgerust teruggekeerd van een reis, alsof ik nieuwe energie had gekregen."

~ Ties ~

Wat je kunt verwachten

►Een weergaloze reis
De treinreis richting onze bestemming wordt gerekend tot de mooiste ter wereld. Op locatie verblijf je met 4 tot 6 andere deelnemers in een riante Lodge, op een landgoed met uitzicht op de oceaan, aan de rand van ‘de laatste wildernis van Groot-Brittannië’. Geniet van luxe en-suite kamers. Culinair wordt de week voortreffelijk verzorgd door onze meereizende gastvrouw (en mijn partner) Chris.

►Vijf workshops levensfilosofie
Iedere ochtend neem je een filosofische duik in wezenlijke levensthema’s, zoals geluk, werk, vriendschap, eenzaamheid, vergankelijkheid en de kunst van het wonen en reizen zelf. Je laat je voeden door oude en nieuwe inzichten uit de filosofie – en leert je die toe-eigenen.

►Vijf outdoor activiteiten
’s Middags gaan we naar buiten: de indrukwekkende wereld van oceaan, heuvels en grillig weer in. Het water op, de heuvels in, eten uit de natuur – we gaan het allemaal doen. Het landschap voedt een frisse blik op het leven; op pad beleef je de levensthema’s opnieuw en weer anders.

►Ontmoeting in klein gezelschap
Onder goede begeleiding raak je tijdens workshops echt met anderen in gesprek. Bovendien staat de combinatie van filosofie en outdoor garant voor onvergetelijke, gedeelde herinneringen.

Prijzen: 1250,- tot 1550,- (excl. reis naar de cursuslocatie).Voor treinreizigers bied ik voordelige ECO-Totaal pakketten aan.

Schotland: een oude liefde

Voor dit programma laat ik me niet alleen door de levensfilosofie, maar ook door persoonlijke omzwervingen inspireren.
Sinds ik in 2009 ruim een maand te voet door Schotland ben getrokken, tot aan de noordelijke kliffen van Cape Wrath, zijn de Schotse Hooglanden me blijven boeien: het leven in de oceaan; het ruige Moorlandschap; verlaten meren onderweg; het oneindig veranderlijke spel van water, lucht en licht; alle tinten groen, grijs en bruin van de heuvels; en de vriendelijke Schotten zelf, voor wie slecht weer niet bestaat, maar slechte kleding wel.
Alleen met het gras, de heuvels en de oceaan, kom je hier met hernieuwde aandacht in de wereld aan, en vind je tijd en ruimte om het alledaagse te overdenken. Dat wil ik anderen ook laten ervaren op een van de wildste plekken van Groot-Brittanië.

Contact: bjnabers[at]gmail.com

Leave a comment