“In de Biesbosch heeft de dynamiek tussen mens en natuur overal sporen nagelaten. Wie goed kijkt, ziet dat het landschap zelf talloze vragen oproept over de verwevenheid tussen mens en natuur.”

 

 

Wat betekent natuur voor mij? Hoe kunnen we ons op een rijkere manier tot de aarde verhouden? Dit weekend ga je over die vragen in gesprek en maak je kennis met verrassende perspectieven uit de filosofie.

Dit programma biedt geen lesje doemdenken, maar een filosofische zoektocht naar de aarde als bron van vitaliteit, verantwoordelijkheid en levensvragen. De opwarming van de aarde, smeltende ijskappen, ontbossing, uitstervende diersoorten – in de kranten lees je er genoeg over. Maar wat betekent het nu om in deze tijd bewoner van de aarde te zijn?

Geniet intussen van water, riet, vogels, bevers en geheime kreekjes. Deze dagen speelt het landschap zelf een essentiële rol. Ons verblijf ligt daar middenin.

Na de workshops filosofie neemt verhalen verteller Hugo Groeneveld ons mee de Biesbosch in. Hij heeft over de gehele wereld gewerkt als expert op het gebied van water en landwinning. Maar zijn roots liggen hier. We gaan met een fluisterbootje het water op, wandelen over karakteristieke grienden en leren over de dynamiek tussen mens en natuur.

 

Data: 8 mei t/m 10 mei                11 mei t/m 14 mei (extra verdieping)               11 september t/m 13 september