De Biesbosch: wereld van mens en water, labyrint van vergeten grienden en eenzame kreekjes. Ga mee op avontuur wanneer de lente is losgebarsten!

Natuurfilosofie middenin het landschap. Met behulp van de filosofie, fluisterboot en wandelschoen bezin je je in dit programma op de verhouding tussen mens en aarde. Verrijkend en weergaloos actueel.

In dit unieke filosofie avontuur werk ik samen met mijn schoonvader Hugo Groeneveld, geboren en getogen in het gebied. Hugo en zijn familie zijn nauw betrokken bij het Biesbosch Museum. Als expert op het gebied van water is hij betrokken bij diverse studiegroepen en bij projecten van UNESCO. We gaan dan ook veel naar buiten. Ga mee en ervaar hoe het landschap zélf al talloze vragen oproept over onze verhouding tot de aarde.

Data 2023: 5 t/m 9 juni (midweek). Geïnteresseerd? Stuur me een mail!

Wat je kunt verwachten

Verblijf op prachtige locatie middenin het landschap 
Met max. 8 deelnemers. Aan het water. In de Biesbosch.

Een midweek lang filosofie
Hoe staat het ervoor met de aarde? En met de mens als bewoner van die aarde? In dit programma leer je deze vragen uitdiepen en persoonlijk maken. Iedere dag vertrekken we vanuit een thema dat cruciaal is voor een herijking van onze verhouding tot de natuur, zoals: de liefde voor de natuur; rouw over wat verdwijnt; huiver en respect voor het ontembare; pessimisme en optimisme over de toekomst.

Outdoor activiteiten en lezing in Biesbosch museum 
Onder leiding van water- en gebiedsexpert Hugo verkennen we de kreekjes, grienden en de geschiedenis van mens en landschap. Dit doen we via een lezing van Hugo in het Biesbosch Museum en verder vooral dankzij de wandelschoen, fluisterboot en onze groene vingers.

►Ontmoeting in klein gezelschap 
Onder deskundige begeleiding raak je tijdens workshops echt met anderen in gesprek. Bovendien staat de combinatie van filosofie en buiten zijn garant voor onvergetelijke, gedeelde ervaringen.

Inclusief maaltijden, drankjes, hapjes.

Contact: bjnabers[at]gmail.com