Met veel enthousiasme studeerde ik geschiedenis en filosofie in Groningen, Nijmegen, Tübingen en Berlijn. Na een kort verblijf als gids in Lapland, werk ik sinds 2014 als zelfstandig filosoof. Daarnaast ben ik Programmaleider Zorg & Geestelijke Verzorging bij het Humanistisch Verbond, in Amsterdam. Daar investeer ik in de geestelijke veerkracht van mensen, en sta ik voor een verdiepend en verbindend activisme.

In mijn zelfstandige werk als filosoof stel ik ons praktische bestaan centraal en hoop ik tegelijk de filosofie als kunst van het denken te bewaren. Ik won verschillende essay-prijzen, doceerde onder andere voor De Vrije Academie en de HOVO en verzorg filosofische gesprekken in de gevangenis.

Mijn (filosofische) belangstelling gaat verder uit naar uiteenlopende woon- en reiservaringen. Ik zou het veelzijdige leven in de stad niet willen missen, maar ben bij uitstek geboeid door de weidsheid en onherbergzame stilte van het arctisch gebied. Daar vind ik een eenzaamheid die ik ook graag met anderen deel. Wellicht de bestemming van een toekomstige filosofiereis.

nabers.filosofie[at]gmail.com.

Leave a comment