"Een van de rijkste weken uit mijn leven."
- Hugo -

"Ik voel me heel bevoorrecht dat ik dit heb meegemaakt."
- Annelie -

Ga je mee naar de spectaculaire, Schotse westkust? Tijdens deze reis komen filosofie, de eigen ervaring en de indrukwekkende wereld van zee en heuvels samen. Een eenmalige kans om je filosofische horizon te verbreden, van de schitterende natuur te genieten en echt met anderen in gesprek te raken.

De reizen in augustus 2018 zijn volgeboekt. Informeer gerust naar deelname in 2019!

"Een heel bijzondere ervaring om in een onwaarschijnlijk mooie omgeving tijd en aandacht te hebben voor gesprekken die er toe doen.

Hoewel het programma ogenschijnlijk “druk gevuld” is , ben ik nog niet eerder zo ontspannen en uitgerust teruggekeerd van een reis, alsof ik nieuwe energie had gekregen."

- Ties -

Outdoor en fotografie

Bij de verkenning van de omgeving helpt niet alleen de filosofie, maar ook de kennis en ervaring van lokale deskundigen.

Met professioneel fotograaf Haaije Bruinsma, die de gehele week met ons in Knoydart House verblijft, besteden we bovendien aandacht aan de kunst van het kijken.

Daarbij speelt de openheid voor nieuwe, verrassende perspectieven een belangrijke rol.

Interesse?

Stuur dan een e-mail naar: nabers.filosofie[at]gmail.com.

Filosoferen in verlaten Hooglanden

Afgelegen plekken prikkelen vaak tot bezinning. Omgekeerd verdiept filosofische reflectie concrete woon- en reiservaringen. Daarom breng ik filosofie en reizen in de natuur graag samen.

De bestemming van deze reis is een regio aan de Schotse wetskust, Knoydart, die bekend staat als ‘de laatste wildernis van Groot-Brittanië’. Hier is de eenzaamheid van de heuvels nabij. Tegelijk biedt ons verblijf comfortabele woonruimte en een gesprekstafel met ongeëvenaarde uitzichten over de zee. Voorwaarden voor een onvergetelijk boeiende en leuke week.

Programma: filosofie en outdoor

Ga je mee naar Schotland, dan neem je iedere ochtend deel aan een verdiepende workshop over existentiële thema's zoals wonen en reizen, geluk en zin, vergankelijkheid en troost, eenzaamheid en verbondenheid. Inzichten van oude en hedendaagse filosofen helpen ons helder nadenken over fascinerende onderwerpen.

Vervolgens stap je de deur uit om de omgeving te verkennen: de ene dag onder leiding van een professioneel fotograaf; de andere dag trekken we de heuvels in, verkennen we de zee of gaan we op zoek naar voedsel in de Schotse natuur. De ochtendsessies (filosofie) en het middagprogramma (outdoor) vertonen telkens verrassende, leerzame raakvlakken die we in de loop van de dag zullen uitdiepen.

Naast deze sessies is er ruimte om de omgeving zelfstandig te genieten, met elkaar in gesprek te raken of iets anders te ondernemen, alleen of met anderen.

Lees hier meer over prijzen en het programma.

Leave a comment