Afgelegen plekken prikkelen tot bezinning en geven ons de kans om stil te staan bij het alledaagse leven. En filosofische reflectie verdiept weer onze reiservaringen.

Daarom breng ik filosoferen en reizen in de natuur samen.

De locatie en het diverse programma vormen een unieke combinatie, gekozen op basis van mijn kennis van de filosofie én van mijn omzwervingen in Schotland.

Geïnteresseerd of vragen? Stuur gerust een mail!

Bestemming

De bestemming van deze reis is een regio aan de Schotse westkust, Knoydart, die bekend staat als ‘de laatste wildernis van Groot-Brittanië’. Hier is de eenzaamheid van de heuvels nabij. Tegelijk biedt ons verblijf comfortabele woonruimte, met een gesprekstafel en uitzichten over zee.

<i>Knoydart House</i>
<i>Knoydart House</i>

Bij de verkenning van de omgeving helpt niet alleen de filosofie, maar ook de kennis en ervaring van lokale deskundigen.

Met professioneel fotograaf Haaije Bruinsma, die de hele week met ons in Knoydart verblijft, besteden we bovendien aandacht aan de kunst van het kijken.

Daarbij speelt de openheid voor nieuwe, verrassende perspectieven een belangrijke rol.

Programma: Filosofie en Outdoor

Iedere ochtend is er een verdiepende workshop over existentiële thema's: wonen en reizen, geluk en zin, vergankelijkheid en troost, eenzaamheid en verbondenheid, werk en vrijheid. Inzichten van oude en hedendaagse filosofen helpen ons helder nadenken over deze fascinerende onderwerpen. In gesprek boren we inspiratiebronnen aan die je ook weer mee naar huis zult nemen.

Vervolgens stappen we de deur uit om de omgeving te verkennen: de ene dag onder leiding van een professioneel fotograaf; de andere dag trekken we de heuvels in, verkennen we de zee of gaan we op zoek naar voedsel in de Schotse natuur. De ochtendsessies (filosofie) en het middagprogramma (outdoor) vertonen interessante raakvlakken die we in de loop van de dag zullen uitdiepen.

Naast deze sessies is er ruimte om de omgeving zelfstandig te genieten, met elkaar in gesprek te raken of iets anders te ondernemen, alleen of met anderen.

Data en Prijzen

Augustus en september 2020

€ 1200-1500,-
(Afhankelijk van de gekozen kamer).

• 6 overnachtingen.
• 6/7 dagen ontbijt, lunch en diner.
• 5 workshops filosofie.
• 4 outdoor activiteiten.
• Trein/ferry Glasgow-Knoydart.

<i>Knoydart House</i>

Leave a comment