Ik studeerde geschiedenis en filosofie in Groningen, Nijmegen, Tübingen en Berlijn. Na een kort verblijf als gids in Lapland, werk ik sinds 2014 als zelfstandig docent en schrijver. Daarnaast ben ik als filosoof en Programmaleider Zorg & Geestelijke Verzorging verbonden aan het Humanistisch Verbond, in Amsterdam.

In mijn werk stel ik ons praktische bestaan centraal en hoop ik tegelijk de filosofie als kunst van het denken te bewaren. Ik doceer onder andere voor De Vrije Academie en de HOVO en verzorg filosofische gesprekken in de gevangenis; ik won verschillende essay-prijzen en publiceer zowel in academische tijdschriften, als in tijdschriften gericht op een breder publiek.

 

Mijn (filosofische) belangstelling gaat verder uit naar uiteenlopende woon- en reiservaringen. Ik zou het leven in de stad niet willen missen, maar organiseer tegelijk een reis naar Schotland. Bij uitstek raak ik gefascineerd door de weidsheid en onherbergzame stilte van het arctisch gebied. Daar vind ik een eenzaamheid die ik ook graag met anderen deel. Wellicht de bestemming van een toekomstige filosofiereis.

Contact
nabers.filosofie[at]gmail.com.

Leave a comment